Jule-spil.dk
➡️ Facebook gruppe 🎅🏻 Del på Facebook 💌
0 dage, 0 timer, 0 minutter, 0 sekunder

Julefilm

Julefilm er film, der fokuserer på julen som et tema eller en central del af historien. Disse film spænder over forskellige genrer, inklusive komedie, drama, romantik, musical, animation, skræk og action.

Julefilm kan omhandle emner som julemanden, julegaver, julepynt, julemad, juletraditioner, julemirakler eller julekærlighed, og de bringer ofte den festlige ånd og stemning frem.

 

Julefilm på YouTube

Danske julefilm

Der er et væld af danske julefilm at vælge imellem, og her præsenteres nogle af de mest populære og elskede:

Julefilm

Den tid på året (2018)

En hjertevarm komedie, der følger en familie, når de samles til jul. Men under overfladen kæmper de med følelser, hemmeligheder og konflikter.

Instrueret af Paprika Steen, med skuespillere som Sofie Gråbøl, Lars Brygmann og Jacob Lohmann.

Noget i luften (2011)

En romantisk komedie om Pernille, en clairvoyant, og Daniel, en journalist. Deres veje krydses, da Daniel skriver en artikel om Pernilles arbejde.

Men snart opstår tiltrækning. Kan de stole på deres intuition, eller svæver der noget andet i luften? Instrueret af Michael Asmussen, med Rikke Bilde og David Owe i hovedrollerne.

Krummerne 2 (1992)

En klassisk familiefilm om Krumborg-familien, der oplever vanvittige eventyr i juletiden. Krumme adopterer en hest ved navn Wutshi og forsøger at skjule den fra sine forældre.

Imens får hans mor træningsiver, og hans fars hjemmelavede juletræ bliver kaotisk. Instrueret af Sven Methling, med Laus Høybye, Dick Kaysø og Karen-Lise Mynster i hovedrollerne.

Udenlandske julefilm

Er du ok med julefilm på engelsk og danske undertekster? Så findes der endnu flere udenlandske julefilm, som er utroligt hyggelige at se i løbet af hele julen. Her er et par eksempler:

Alene hjemme

Alene Hjemme (Home Alone) handler om den unge Kevin McCallister, der ved en fejl bliver efterladt alene derhjemme, da hans familie tager på juleferie.

Kevin nyder sin frihed, men snart må han beskytte sit hjem mod to indbrudstyve. Gennem snedige fælder og listige tricks forsøger Kevin at forhindre indbruddene og bevare sit hjem.

Filmen er fyldt med humor og spænding, og Kevin, spillet af Macaulay Culkin, bliver en uventet julehelt.

Grinchen

Grinchen (Julen er stjålet) er en morsom og rørende film, hvor Grinchen forsøger at ødelægge julen for indbyggerne i Hvembyen.

Men mødet med den søde Cindy Lou Hvem blødgør langsomt hans hjerte og får ham til at genoverveje sin holdning til julen.

Filmen, baseret på Dr. Seuss' bog, har Jim Carrey i hovedrollen som Grinchen.