Jule-spil.dk
➡️ Facebook gruppe 🎅🏻 Del på Facebook 💌
0 dage, 0 timer, 0 minutter, 0 sekunder

Danske Julesange

Til enhver juleaften skal der hygges omkring juletræet 🎄, spilles sjove julespil og ikke mindst synges en masse hyggelige julesange.

Her er en liste med danske julesange, som du direkte kan printe ud derhjemme. Husk også, at du kan få julesangene via juleappen til både iPhone og Android.

 

Alle Julesangene

 

Julesangens Historie

Julesange har en rig og mangfoldig historie, påvirket af forskellige kulturer, traditioner og religioner.

Danske Julesange

Nogle af de tidligste julesange dateres til det 4. århundrede, da kristne begyndte at synge hymner om Jesu fødsel, kaldet "cantiones," på latin. Senere, i middelalderen, opstod folkelige og festlige julesange kaldet "carols," sunget på lokalsprog.

Carols handlede ikke kun om julen, men også om andre begivenheder. I Danmark har vi en tradition for at synge julesalmer fra Den Danske Salmebog, udgivet første gang i 1569. Velkendte julesalmer inkluderer "Et barn er født i Betlehem," "Dejlig er den himmel blå" og "Glade jul."

Moderne julesange er også opstået, spillet på radioen eller i cd-form. Populære danske julesange inkluderer "Søren Banjomus," "Jul i Angora" og "Jul, det' cool."

Julesange er dybt forankret i vores kulturarv og har udviklet sig over århundreder.

Forskellen mellem Julesange og Julesalmer

Julesange og julesalmer har begge forbindelse til julen, men der er forskelle mellem dem. Julesalmer er religiøse og handler om Jesu fødsel og kristent budskab. Julesange er verdslige og omhandler julestemning, traditioner, hygge og vinter.

Julesalmer stammer fra Den Danske Salmebog fra 1569. Julesange kan være gamle folkesange, moderne popsange eller rocksange.

Julesalmer synges i kirken og ofte ved juletræsdans. Julesange synges senere og er ofte mere festlige end julesalmer, der kan være mere alvorlige.