Jule-spil.dk
➡️ Facebook gruppe 🎅🏻 Del på Facebook 💌
0 dage, 0 timer, 0 minutter, 0 sekunder

Julelege

Vil du og dine venner gerne lave sjove ting i juletiden?

 

Her på siden finder du sjove forslag til julelege og vejledning til at udføre dem. Vi modtager også gerne flere forslag til sjove julelege, så vi sammen kan skabe Danmarks bedste samling af julelege. Kontakt os gerne!

Pakkeleg

Dette er en traditionel juleleg, hvor målet er at rulle en terning og tage en gave fra bordet, hvis du slår en 6'er.

Når alle gaverne er taget, begynder næste runde, hvor man kan bytte gaver med hinanden. Legen afsluttes, når en alarm lyder, og de gaver, du har, får du lov til at beholde.

Juleskattejagt

Dette er en juleleg, hvor du gemmer små gaver eller godter rundt om i huset eller haven. Lav ledetråde med rim, gåder eller brug QR-koder og SMS-beskeder for at hjælpe med at finde dem.

Honningkagehus konkurrence

I denne juleleg bygger du og dekorerer et honningkagehus med slik og glasur. Du kan købe et færdigt hus eller bage dit eget. Del jer evt. i hold og konkurrer om at skabe det flotteste eller sjoveste honningkagehus.

Mus

Mus er en klassisk juleleg, hvor I både kan spise masser af pebernødder og have det sjovt!

Julelege

Alle deltagerne skal have lige mange pebernødder. En af deltagerne lægger 5-10 pebernødder foran sig på et bord. Den person, der har lagt pebernødderne, lukker nu øjnene og lader de andre vælge en pebernød.

Personen med lukkede øjne skal nu prøve at gætte, hvilken pebernød de andre har valgt. Valget af pebernødderne sker ved at tage en ad gangen, spise dem og fortsætte med den næste, indtil alle er spist, eller indtil man rammer den pebernød, de andre har valgt.

Hvis personen, der spiser pebernødderne, rammer den valgte pebernød, skal de andre deltager råbe "MUS". Dernæst skal deltageren tage de resterende pebernødder tilbage til sin egen bunke.

Den første, der er løbet tør for pebernødder, har tabt :)

Det eneste, I behøver til denne leg, er nogle pebernødder og en god portion humor. Husk, at hvis I bliver trætte af pebernødder, kan I nemt bruge slik eller frugtbider i stedet.

Find Nissen

Denne leg kræver, at I har en kravlenisse pr. deltager og et stopur/et minutur.

Julelegen "Find nissen" går ud på, at alle deltagerne skal have en kravlenisse. Derefter sendes en af deltagerne udenfor døren, mens de andre gemmer deres kravlenisser i rummet.

Når alle kravlenisserne er gemt, kaldes personen udenfor døren ind i rummet igen. Stopuret eller minuturet sættes nu til 5 minutter. I løbet af denne tid skal personen, der var udenfor, finde så mange af de skjulte kravlenisser i rummet som muligt.

De andre deltagere, der har gemt nisserne, kan hjælpe ved at synge f.eks. "Højt fra træets grønne top", hvis deres nisse er gemt højt oppe, og "I en kælder sort som kul", hvis kravlenissen er lavt placeret.

Når personen, der leder efter kravlenisserne, er tæt på en nisse, råbes der "Det er jul!". Hvis personen går væk fra nissen igen, synges "Oh, it's hard to be a nisseman". Når en af de skjulte nisser er fundet, er det bare at være stille.

Når alle har prøvet, vinder enten den, der har fundet flest nisser, eller hvis flere har fundet lige mange, vinder den, der brugte kortest tid på at finde dem.