Jule-spil.dk
➡️ Facebook gruppe 🎅🏻 Del på Facebook 💌
 

Julekalender i TV

Se sendetider for årets julekalendere 2019 på DR, DR2, TV2 og Ramasjang 🎅🏻📺. Mens du ser dagens tv julekalender, så husk at deltage i julekonkurrencerne så snart reklamerne kommer 🎄🎁.

 

Sendetidspunkter

  • 16:00 - Alletiders Julemand (TV2)
  • 17:00 - Selmas Saga (DR Ramasjang)
  • 17:20 - Ramajetternes Jul (DR Ramasjang)
  • 17:50 - Klassens Perfekte Jul (DR Ultra)
  • 19:30 - Theo og Den Magiske Talisman (DR1)
  • 20:00 - Tvillingerne og Julemanden (TV2)
  • 20:25 - The Julekalender (TV2)
  • 21:30 - Rytteriets Jul (DR2)
  • 22:25 - Canal Wild Card (TV2)

Julekalender historie

Den første julekalender på tv blevt sendt på DR1 helt tilbage i 1962. Julekalenderen hed "Historier Fra Hele Verden", blev sendt i sort/hvid og varede kun i 4 minutter. Det er en stor juletradition for børnene, at skulle se dagens julekalender hver aften i dagene op til juleaften. I 1990 kom TV2 også med på bølgen og deres tv-julekalender hed "Trolderik og Nisserne". Siden dengang har DR1 og TV2 kæmpet om at lave de bedste julekalender.

Tinkas Juleeventyr

Tinkas Juleeventyr på TV2
Sendes kl. 20.00 på TV2

TV2 har i år produceret en ny julekalender ved navn Tinkas Juleeventyr, som bliver vist kl. 20 i hele December. Familiejulekalenderen har blandt andet Mia Lyhne, Birthe Neumann, Troels Lyby og Neel Rønholt på rollelisten. Julekalenderen på TV2 handler om nissepigen Tinka, der sammen med hendes nissevenner skal have overrakt en nisseamulet hos kongen. Det går selvfølgelig ikke helt efter planen og Tinka ender i menneskenes verden.

Snefald på DR1

Snefald på DR1
Sendes kl. 19.30 på DR1

DR sender i år en TV julekalender fra Norge ved navn "Snefald". Julekalenderen handler om en pige ved navn Selma, der som 3-årige mistede hendes forældre i en ulykke. Selma og hendes hund Casper kommer til at bo hos den sure nabokone Ruth. Selma er nu 9 år gammel og sender sit højeste ønske til julemanden, nemlig at få en rigtig familie. Desværre havner hendes brev ikke hos julemanden, men i Snefald, som ligger i en helt anden dimension.

Ramajetternes Jul

Ramajetternes Jul på DR Ramasjang
Sendes kl. 17.00 på DR Ramasjang

DR Ramasjang finder du i år den hyggelige julekalender "Ramajetternes Jul". Det er første gang at der er lavet en ny julekalender for børn i alderen 3-6 år. Ramajetternes Jul handler om de magiske Ramajetter dyr som skal finde julemandens forsvundne computer. Julemandens computer blev stjålet fra Ramasjang Lufthavn og Ramajetterne kommer på en vildt spændende rejse rundt i hele Europa for at finde den.

Klassens Jul

Klassens Jul på DR Ultra
Sendes kl. 17.40 på DR Ultra

DR Ultra sender i år en julekalender 2017 for de ældre børn ved navn "Klassens jul". Serien handler om Frederik, som prøver at skabe et rigtigt godt sammenhold i klassen. Frederik har fundet ud af Josefines mor overvejer at flytte hende til en anden skole. Det hele er på grund af problemer i klassen, som Frederik prøver at løse i julen. Hans juleplan bliver udfordret og der er nogle fra klassen som modarbejder ham. Følg i dette spændende juledrama.

The Julekalender

The Julekalender på TV2 Charlie
Sendes kl. 20:25 på TV2 Charlie

En af Danmarks helt populære julekalendere i tv er selvfølgelig "The Julekalender". TV-julekalenderen blev for første gang vist på TV2 i 1991 og er siden da blevet genudsendt en del år. Serien er både skrevet og spillet af folkene bag bandet "De Nattergale" og handler om de tre nisser Fritz, Hansi og Günther. The Julekalender har skabt berømte udtryk som "bob bob" og "det bår' dæjli". Det er bestemt en juletradition at se serien.

 

Chokolade Julekalender

En julekalender er en kalender som starter den 1. December til og med den 24. December (Juleaften). En traditionel gammeldags julekalender er en printet udgave lavet ud af 2 sider karton med 24 låger, hvor hver låge har et gemt motiv bag sig. I dag er chokolade julekalenderen et hit især blandt børn.

Online julekalender

Mange firmaer har i dag også en online julekalender hvor de har mulighed for at promovere deres produkter, samt udlodde gode præmier bag hver låge. Du finder alle de bedste julekalendre under vores sektion med årets bedste julekonkurrencer. Der er altid gode gode præmier at vinde i hele julen.

Julekalender

Pakkekalender

Der findes mange forskellige typer af julekalendre, børnenes favorit er selvfølgelig de gode slik-kalendere mens de voksne foretrækker skrabekalenderen, hvor du hver dag i December kan skrabe dig til en gevinst. Pakkekalenderen er til de kreative, som oftest indeholder en pakke for alle dagene.