Jule-spil.dk
➡️ Facebook gruppe 🎅🏻 Del på Facebook 💌
0 dage, 0 timer, 0 minutter, 0 sekunder

Julekalender 2022

Se sendetider for årets julekalendere i TV 2022 på DR, DR2, TV2 og Ramasjang 🎅🏻📺

 

Årets julekalender 2022

Hvilke julekalender kommer i 2022 tænker du sikkert. Her på siden får du et hurtigt overblik over årets TV julekalendere for børn og voksne.

Mens du ser dagens tv julekalender, så husk at deltage i dagens julekonkurrencer. Der er rigtigt mange julegaver at vinde i år 🎁.

Sidst opdateret: 30. okt. 2022

 

Årets julekalendere

Ramajetternes Jul

Ramajetternes Jul på DR Ramasjang

Sendes fra kl. 06.00 på DRTV

Ramajetternes Jul handler om at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang lufthavnen fordi at den lige havde været til reparation i Kina. Computeren var på vej til Grønland da den indeholder adresser og ønsker fra alle børn i verdenen. Det er derfor vigtigt at Ramajetterne finder computeren igen hurtigt.

Alletiders Julemand

Alletiders Julemand på TV2

Sendes kl. 16.00 på TV2

Pyrus og nisserne i rigsarkivet tredje 'Alletiders Julemand' handler om at Pyrus er kommet til at trylle på en måde så at Julemanden har mistet sin hukommelse.

Gyldengrød, Kandis og Pyrus tager Julemanden på en lang rejse for at få ham til at huske hvem han er og hans vigtige opgaven i julen.

Nissebanden: Nissernes Ø

Nissernes Ø på DR Ramasjang

Sendes kl. 17.00 på Ramasjang

Nissebanden og Nissernes Ø er fra 2003 og er den tredje sæson med Lunte, Figur, Pyt, Jo Jo og Sugar. Julekalenderen er optaget på St. Croix samt Holme-Olstrup.

Denne gang har en falsk julemand ved navn Santa solgt julen til rigmanden Fornøje Frederik, og derfor skal hele nissebanden prøve at redde situationen.

Julehjertets Hemmelighed

Julehjertets Hemmelighed på DR1

Sendes kl. 19.30 på DR1

Pigen Karen og nissen Rumle er rigtigt gode venner, men da Karen fylder 13 år, mister hun evnen til at kunne se Rumle.

Trods advarsler laver Karen & Rumle et magisk julehjerte så de kan se hinanden, men det skaber en masse ulykker på den herregård hvor Karen arbejder.

Tinka og Sjælens Spejl

Tinka og Sjælens Spejl på TV2

Sendes kl. 20.00 på TV2

Nissepigen Tinka's tredje julekalender handler om at Tinka skal holde sammen på Nissernes rige efter det blev indført.

Tinka søger svar i menneskenes verden og følger et vigtigt spor fra en familiehemmelighed, men der venter Tinka en overraskelse som sætter det hele på spil.

The Julekalender

The Julekalender på TV2 Charlie

Sendes kl. 20.25 på TV 2 Charlie

Det er blevet en dansk juletradition at se "The Julekalender". Serien er skrevet og spillet af folkene bag bandet "De Nattergale" og blev først vist på TV2 i 1991.

Julekalenderen handler om de tre nisser Fritz, Hansi og Günther. The Julekalender har skabt berømte udtryk som "bob bob" og "det bår' dæjli".

Julekalender historie

Den første julekalender på tv blev sendt på DR1 helt tilbage i 1962. Julekalenderen hed "Historier Fra Hele Verden", blev sendt i sort/hvid og varede kun i 4 minutter.

Det er en stor juletradition for børnene, at skulle se dagens julekalender hver aften i dagene op til juleaften. I 1990 kom TV2 også med på bølgen og deres tv-julekalender hed "Trolderik og Nisserne".

 

Tidligere julekalendere

Pyrus: Alletiders Nisse

Alletiders Nisse på TV2

Pyrus "Alletiders Nisse" er den anden sæson af de alt fire julekalendere fra Pyrus. Denne gang har Pyrus og Kandis fået en opgave fra Nisseversitetet om at finde ud af hvad en nisse er. Denne mission sender dem igennem en fantastisk julerejse af nordisk skønlitteratur. Pyrus Alletiders Nisse blev første gang vist i 1995.

Nissebanden i Grønland

Nissebanden i Grønland på DR

Nissebanden i Grønland stammer helt tilbage fra 1989 og er sidenhen blevet en ægte juleklassiker. Nissebanden er denne gang taget til Grønland for at hjælpe julemanden, eftersom han er ude for at lede efter ønske-stenene. Hvis ønske-stenene ender i de forkerte hænder kan det nemlig gå meget galt.

Kometernes Jul

Kometernes Jul på TV 2

Kometernes Jul handler om naturvidenskab og om de fire børn Mie, Johannes, Elias og Noor som deltager i en Astro camp, altså et 2 ugers kursus med fokus på astrofysik. Mie og Johannes bliver ved et uheld teleporteret til en fjern planet, så nu må de alle stå sammen for at blive genforenet, før det er for sent.

Tidsrejsen

Tidsrejsen på DR 1

Tidsrejsen handler om Sofie der er træt af at være skilsmissebarn. Hun drømmer om at forældrene finder sammen igen, så de kan holde jul som i de gode gamle dage. Hun møder en magisk dreng ved navn Dixie, der kan rejse tilbage i tiden. Sammen med ham prøver de at ændre på historien. Serien blev for første gang sendt i TV i 2014.

Natholdets Julekalender

Natholdets Julekalender på TV 2 Zulu

Øl-ekspert Carsten Berthelsen, Anders Breinholt og Søren Rasted drikker sig igennem en TV julekalender med 24 specialøl. Natholdets tv-julekalender blev en stor succes i 2017 og eftersom bliver det hele filmet på en dag, er det sjovt at se hvordan de mere og mere bliver beruset som juledagene skrider frem.

Jul på Vesterbro

Jul på Vesterbro på DR 2

Jul på Vesterbro er en af Anders Mattesens mesterværker som handler om Stewart der har fået stjålet motoren fra hans pølsevogn.

Indvandreren Kefir og hans brødre tilbyder at reparere hans pølsevogn helt gratis, men hvad Stewart ikke ved er hans pølsevogn bliver forvandlet til en bombe.

Julefeber

Julefeber på DR1

Den 13-årige dreng Bjørn, hans far og lillesøster som bliver smidt ud af deres lejlighed den 1. december, da hans far skylder penge. Familien flytter derfor ind på loftet hos farens arbejde på Det Kongelige Teater, hvor holder sig skjult. Undervejs sker der mystiske ting med Bjørn der reagere sjovt på den julemusik han høre.

Juleønsket

Juleønsket på DR1

Juleønsket handler om pigen Julie der drømmer om at holde juleaften med hele familien, men alle har forskellige planer, så hun sender et ønske mod himlen hvilket heldigvis bliver hørt af englene. Den rebelske engle-elev Rafi får opgaven om at hjælpe Julie til trods for at han har været meget ulydig i engletimerne.

Pyrus: Alletiders Jul

Alletiders Jul på TV2

Pyrus "Alletiders Jul" julekalenderen fra TV2 med er den første af fire sjove julekalendere med nisserne fra Rigsarkivet. Pyrus har i Allertiders jul tryllet alt jul og hygge ud af historiebøgerne og midt i alt rodet dukker en ukendt pige op de kalder Freja. Freja ved hverken hvor hun kommer fra eller hvem hun er.

Grethes Jul

Grethes Jul på TV2

Grethes Jul er TV2's nye adventskalender for voksne som bliver sendt hver mandag i hele december kl. 20.30. Det er Peter Frödin der spiller den karismatiske Grethe, der på sin helt egen måde prøver at hjælpe mennesker med deres problemer i den søde juletid.

Nissebanden

Nissebanden på DR Ramasjang

Nissebanden er en super hyggelig julekalender fra 1984 og handler om at julemanden har mistet sit gode humør, så det er Nissebandens opgave at finde den igen. Det er super vigtigt at de finder julemandens gode humør inden juleaften, da han ellers ikke vil dele gaver ud til alle børnene.

Jul med Trines mor

Jul med Trines mor på DR 2

Trines mor, som også er kendt fra 'Rytteriet' har fået sin helt egen adventskalender. Trines mor bliver spillet af Bodil Jørgensen som er kendt for hendes sjove telefonsamtaler med datteren Trine. I julekalenderen kommer man til at lære Trines mor meget bedre at kende når hun skal planlægge årets julefest.

Sebastians Jul

Sebastians Jul på DR Ramasjang

Sebastians Jul handler om Sebastian Klein og hans jul på den gård han lige er flyttet ind på. Hver morgen har bondemanden lagt en seddel til ham i julesokken, om nye arbejdsopgaver og ikke mindst at passe på dyrene på gården. Ud over arbejdet med dyrene sørger Sebastian også for at lave god dansk julemad.

Pyrus: Alletiders Eventyr

Pyrus i Alletiders Eventyr på TV 2

Alletiders Eventyr er den fjerde og sidste sæson med Pyrus og hans venner i Rigsarkivet. Denne gang har Pyrus kommet til at blande de gamle folkeeventyr sammen, så han skal derfor tilbage i tiden for at få tingene bragt i orden igen. Imens skal frøken Josefine og nisserne skal passe på tvillingerne Mille & Molly.

Storm på Stillevænget

Storm på Stillevænget på DR Ramasjang

DR Ramasjang sender i år kl. 7.15 og 17.00 en svensk julekalender handler om familien Storm som har fået nok af storbyen og har valgt at flytte til den lille by Jernkrogen.

Familien forsøger at vinde byens julekonkurrence, men det kræver at det kan få et godt samarbejde mellem de meget forskellige mennesker i byen.

Jagten på Tidskrystallen

Jagten på Tidskrystallen på DR Ultra

Klokken 6.45, 17.15 og 19.55 sender DR Ultra endnu en svensk julekalender i tv der handler om 3 børns rejse til universets centrum.

De er på en vigtig mission for at finde en tidskrystal, før den kommer i de forkerte hænder. På deres rejser besøger de andre planeter og møder sjove robotter.

Julestjerner

Julestjerner på DR1

Julekalenderen "Julestjerner" handler om den 13-årige Sus som imod sin vilje må sige farvel til storbylivet, da hendes forældre arver et gammelt arver et gammelt julestjerne-gartneri på landet. En ny stor stjerne op på himlen og der begynder at ske mystiske ting i den lille by Brorfelde.

Årets julekalender 'Julestjerner' fra DR1 er skrevet af Steen Rasmussen og Michael Wikke og er et gensyn fra 2012, hvor den først blev sendt i TV.

Tinka og Kongespillet

Tinka og Kongespillet på TV2

Efter TV 2's succes med sidste års "Tinkas Juleeventyr" har de i år valgt at lave en opfølgning. 'Tinka og Kongespillet' handler om at kongen ikke vendt tilbage fra sin rejse rundt i nissernes rige og der derfor skal findes en ny konge.

Der er 4 kandidater fra hver af nisserigets fire regioner deltage i kongespillet. Tinka er en af deltagerne, men der er stærke kræfter som forsøger at forhindre hende i at vinde.

Tinkas Juleeventyr

Tinkas Juleeventyr på TV2

TV2 producerede i 2018 en ny julekalender ved navn Tinkas Juleeventyr. Familiejulekalenderen har blandt andet Mia Lyhne, Birthe Neumann, Troels Lyby og Neel Rønholt på rollelisten.

Julekalenderen på TV2 handler om nissepigen Tinka, der sammen med hendes nissevenner skal have overrakt en nisse amulet hos kongen. Det går selvfølgelig ikke helt efter planen og Tinka ender i menneskenes verden.

Snefald

Snefald på DR1

DR1 sendte i julen 2018 en TV julekalender fra Norge ved navn "Snefald". Julekalenderen handler om en pige ved navn Selma, der som 3-årige mistede hendes forældre i en ulykke. Selma og hendes hund Casper kommer til at bo hos den sure nabo kone Ruth. Selma er nu 9 år gammel og sender sit højeste ønske til julemanden, nemlig at få en rigtig familie. Desværre havner hendes brev ikke hos julemanden, men i Snefald, som ligger i en helt anden dimension.

Klassens Jul

Klassens Jul på DR Ultra

DR Ultra sendte i 2018 tv julekalender for de ældre børn ved navn "Klassens jul". Julekalenderen handler om Frederik, som prøver at skabe et rigtigt godt sammenhold i klassen.

Frederik har fundet ud af Josefines mor overvejer at flytte hende til en anden skole på grund af problemer i klassen, som Frederik prøver at løse i julen. Hans juleplan bliver udfordret og der er nogle fra klassen som modarbejder ham.


Chokolade Julekalender

En julekalender er en kalender som starter den 1. December til og med den 24. December (Juleaften).

En traditionel gammeldags julekalender er en printet udgave lavet ud af 2 sider karton med 24 låger, hvor hver låge har et gemt motiv bag sig.

Julekalender

I dag er chokoladejulekalenderen et hit især blandt børn, som ser frem til den 24. December når juletræet skal tændes og det største stykke chokolade skal nydes.

Chokolade julekalenderen er populær og kan købes fra slutningen af Oktober i de fleste dagligvarebutikker.

Online julekalender

Mange firmaer har i dag også en online julekalender hvor de har mulighed for at promovere deres produkter, samt udlodde gode præmier bag hver låge.

Du finder alle de bedste julekalendre under vores sektion med årets bedste julekonkurrencer. Der er altid gode gode præmier at vinde i hele julen.

Pakkekalender

Der findes mange forskellige typer af julekalendre, børnenes favorit er selvfølgelig de gode slik-kalendere mens de voksne foretrækker skrabekalenderen, hvor du hver dag i December kan skrabe dig til en gevinst.

Pakkekalenderen er til de kreative, som oftest indeholder en pakke for alle dagene.