Jule-spil.dk
➡️ Facebook gruppe 🎅🏻 Del på Facebook 💌
 

Julekalender i TV

Se sendetider for årets julekalendere 2020 på DR, DR2, TV2 og Ramasjang 🎅🏻📺. Mens du ser dagens tv julekalender, så husk at deltage i dagens julekonkurrencer.

 

Julekalender 2020

Der er endnu ikke offentliggjort hvilke TV julekalendere der kommer i 2020, men vi følger udviklingen.

Vi forventer dog at TV2 vil genudsende en af deres hyggelige julekalendere såsom juleønsket fra 2015.

DR har bekræftet at de er i fuld gang med at producere en ny julekalender som kommer til at gå under navnet "Julefeber".

Julefeber handler om drengen Bjørn der sammen med sin lillesøster og far bliver smidt på gaden, da hans far skylder penge.

Julekalender historie

Den første julekalender på tv blev sendt på DR1 helt tilbage i 1962. Julekalenderen hed "Historier Fra Hele Verden", blev sendt i sort/hvid og varede kun i 4 minutter.

Det er en stor juletradition for børnene, at skulle se dagens julekalender hver aften i dagene op til juleaften. I 1990 kom TV2 også med på bølgen og deres tv-julekalender hed "Trolderik og Nisserne".

DR1 og TV2 har siden kæmpet om at lave den bedste julekalender.

 

Årets julekalendere

Pyrus i Alletiders Eventyr

Pyrus i Alletiders Eventyr på TV 2

Sendes kl. 16.00 på TV 2

Pyrus fjerde og sidste sæson bliver igen vist på TV 2 kl. 16 hver dag i December.

Rigsarkivet skal ryddes op da Pyrus er kommet til at blande de gamle folkeeventyr sammen. Han må derfor rejse igennem tiden for at få tingene bragt i orden igen.

Alt dette sker mens nisserne skal hjælpe frøken Josefine med at passe på de to tvillinger Mille og Molly som hun har lovet at tage sig af i december.

Storm på Stillevænget

Storm på Stillevænget på DR Ramasjang

Sendes kl. 17.00 på DR Ramasjang

DR Ramasjang sender i år kl. 7.15 og 17.00 en svensk julekalender handler om familien Storm som har fået nok af storbyen og har valgt at flytte til den lille by Jernkrogen.

Familien forsøger at vinde byens julekonkurrence, men det kræver at det kan få et godt samarbejde mellem de meget forskellige mennesker i byen.

Ramajetternes Jul

Ramajetternes Jul på DR Ramasjang

Sendes kl. 17.15 på DR Ramasjang

DR Ramasjang finder du i år den hyggelige julekalender "Ramajetternes Jul". Det er første gang at der er lavet en ny julekalender for børn i alderen 3-6 år. Ramajetternes Jul handler om de magiske Ramajetter dyr som skal finde julemandens forsvundne computer. Julemandens computer blev stjålet fra Ramasjang Lufthavn og Ramajetterne kommer på en vildt spændende rejse rundt i hele Europa for at finde den.

Jagten på Tidskrystallen

Jagten på Tidskrystallen på DR Ultra

Sendes kl. 17.15 på DR Ramasjang

Klokken 6.45, 17.15 og 19.55 sender DR Ultra endnu en svensk julekalender i tv der handler om 3 børns rejse til universets centrum.

De er på en vigtig mission for at finde en tidskrystal, før den kommer i de forkerte hænder. På deres rejser besøger de andre planeter og møder sjove robotter.

Julestjerner

Julestjerner på DR1

Sendes kl. 19.30 på DR1

Julekalenderen "Julestjerner" handler om den 13-årige Sus som imod sin vilje må sige farvel til storbylivet, da hendes forældre arver et gammelt arver et gammelt julestjerne-gartneri på landet. En ny stor stjerne op på himlen og der begynder at ske mystiske ting i den lille by Brorfelde.

Årets julekalender 'Julestjerner' fra DR1 er skrevet af Steen Rasmussen og Michael Wikke og er et gensyn fra 2012, hvor den først blev sendt i TV.

Tinka og Kongespillet

Tinka og Kongespillet på TV2

Sendes kl. 20.00 på TV2

Efter TV 2's succes med sidste års "Tinkas Juleeventyr" har de i år valgt at lave en opfølgning. 'Tinka og Kongespillet' handler om at kongen ikke vendt tilbage fra sin rejse rundt i nissernes rige og der derfor skal findes en ny konge.

Der er 4 kandidater fra hver af nisserigets fire regioner deltage i kongespillet. Tinka er en af deltagerne, men der er stærke kræfter som forsøger at forhingre hende i at vinde.

The Julekalender

The Julekalender på TV2 Charlie

Sendes kl. 20:25 på TV2 Charlie

En af Danmarks helt populære julekalendere i tv er selvfølgelig "The Julekalender". TV-julekalenderen blev for første gang vist på TV2 i 1991 og er siden da blevet genudsendt en del år. Serien er både skrevet og spillet af folkene bag bandet "De Nattergale" og handler om de tre nisser Fritz, Hansi og Günther. The Julekalender har skabt berømte udtryk som "bob bob" og "det bår' dæjli". Det er bestemt en juletradition at se serien.

Natholdets Julekalender

Natholdets Julekalender på TV 2 Zulu

Sendes kl. 20.55 på TV 2 Zulu

Sammen med ølekspert Carsten Berthelsen har Anders Breinholt og Søren Rasted kastet sig ud i en TV julekalender hvor de skal drikke sig igennem 24 specialøl.

Natholdets tv-julekalender blev en stor success i 2017 og eftersom bliver det hele filmet på en dag, er det sjovt at se hvordan de mere og mere bliver beruset som juledagene skrider frem.

 
 

Tidligere julekalendere

Tinkas Juleeventyr

Tinkas Juleeventyr på TV2

TV2 producerede i 2018 en ny julekalender ved navn Tinkas Juleeventyr. Familiejulekalenderen har blandt andet Mia Lyhne, Birthe Neumann, Troels Lyby og Neel Rønholt på rollelisten.

Julekalenderen på TV2 handler om nissepigen Tinka, der sammen med hendes nissevenner skal have overrakt en nisseamulet hos kongen. Det går selvfølgelig ikke helt efter planen og Tinka ender i menneskenes verden.

Snefald

Snefald på DR1

DR1 sendte i julen 2018 en TV julekalender fra Norge ved navn "Snefald". Julekalenderen handler om en pige ved navn Selma, der som 3-årige mistede hendes forældre i en ulykke. Selma og hendes hund Casper kommer til at bo hos den sure nabokone Ruth. Selma er nu 9 år gammel og sender sit højeste ønske til julemanden, nemlig at få en rigtig familie. Desværre havner hendes brev ikke hos julemanden, men i Snefald, som ligger i en helt anden dimension.

Klassens Jul

Klassens Jul på DR Ultra

DR Ultra sendte i 2018 tv julekalender for de ældre børn ved navn "Klassens jul". Julekalenderen handler om Frederik, som prøver at skabe et rigtigt godt sammenhold i klassen.

Frederik har fundet ud af Josefines mor overvejer at flytte hende til en anden skole på grund af problemer i klassen, som Frederik prøver at løse i julen. Hans juleplan bliver udfordret og der er nogle fra klassen som modarbejder ham.


Chokolade Julekalender

En julekalender er en kalender som starter den 1. December til og med den 24. December (Juleaften). En traditionel gammeldags julekalender er en printet udgave lavet ud af 2 sider karton med 24 låger, hvor hver låge har et gemt motiv bag sig.

I dag er chokolade julekalenderen et hit især blandt børn, som ser frem til den 24. December når juletræet skal tændes og det største stykke chokolade skal nydes. Chokolade julekalenderen er populær og kan købes fra slutningen af Oktober i de fleste dagligvarebutikker.


Online julekalender

Mange firmaer har i dag også en online julekalender hvor de har mulighed for at promovere deres produkter, samt udlodde gode præmier bag hver låge. Du finder alle de bedste julekalendre under vores sektion med årets bedste julekonkurrencer. Der er altid gode gode præmier at vinde i hele julen.

Julekalender

Pakkekalender

Der findes mange forskellige typer af julekalendre, børnenes favorit er selvfølgelig de gode slik-kalendere mens de voksne foretrækker skrabekalenderen, hvor du hver dag i December kan skrabe dig til en gevinst. Pakkekalenderen er til de kreative, som oftest indeholder en pakke for alle dagene.