Jule-spil.dk
➡️ Facebook gruppe 🎅🏻 Del på Facebook 💌
0 dage, 0 timer, 0 minutter, 0 sekunder

Julekalender 2023

Find sendetider for årets julekalendere på DR, DR2, TV2 og Ramasjang 🧑🏻‍🎄🎄.

 

Årets Julekalendere 2023

Glæd dig til den kommende juletid! Hvilke julekalendere kommer i 2023? Årets forventninger er høje, når det kommer til de spændende julekalendere, der snart vil fylde skærme og hjerter med magi.

Mens du nyder dagens julekalender, skal du huske, at du også kan læse mere om julekalenderens historie og deltage i vores daglige julekonkurrencer med chancen for at vinde dejlige julegaver 🎁.

Senest opdateret: 26. september 2023

DR's TV-julekalender

DR's årets julekalender, "Det Magiske Tivoliteater" er en norsk historie, der finder sted i starten af 1900-tallet.

Det Magiske Tivoliteater

Historien følger den unge og økonomisk trængte Luka, der en dag ved en tilfældighed opdager et fortryllende tivoliteater.

Han bliver hurtigt venner med en gruppe børn fra teatret og begynder at føle, at han endelig har fundet sit rette sted.

Desværre har en ondsindet og hensynsløs kvinde fra overklassen planer om at sælge teatret og smide børnene ud på gaden. Derfor beslutter Luka og hans venner sig for at tænke en plan for at redde teatret.

TV2's TV-julekalender

Valdes Jul

TV 2 præsenterer "Valdes Jul" – en spritny julekalender for tredje år i træk. Historien følger Valde, der er forpint over salget af familiens hjem, Egebjerggård.

En tilfældig møde med ulvepigen Tala fører ham på sporet af en dybt begravet familiehemmelighed, der måske kan ændre gårdens skæbne.

Tala afslører, at Valde er udvalgt som Skovens Vogter og den eneste, der kan genoprette Pagten mellem mennesker og skovens magiske væsener.

Julekalender Sendetider

 

TV-Julekalendere 2023

Ramajetternes Jul

Ramajetternes Jul på DR Ramasjang

Sendes kl. 06.00 på DRTV

"Ramajetternes Jul" handler om, at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn, lige efter den var blevet repareret i Kina.

Computeren var på vej til Grønland, da den indeholder adresser og ønsker fra alle børn i verden. Derfor er det afgørende, at Ramajetterne hurtigt finder computeren igen.

Alletiders Julemand

Alletiders Julemand på TV2

Sendes kl. 16.00 på TV2

"Pyrus og Nisserne i Rigsarkivet," den tredje 'Alletiders Julemand,' handler om, hvordan Pyrus ved et uheld tryller på en måde, der resulterer i, at Julemanden mister sin hukommelse.

Sammen med Gyldengrød og Kandis tager Pyrus Julemanden med på en lang rejse for at hjælpe ham med at huske, hvem han er, og hans afgørende opgave i julen.

Nissebanden: Nissernes Ø

Nissernes Ø på DR Ramasjang

Sendes kl. 17.00 på Ramasjang

"Nissebanden og Nissernes Ø," fra 2003, udgør den tredje sæson med Lunte, Figur, Pyt, Jo Jo og Sugar. Julekalenderen blev filmet på både St. Croix og Holme-Olstrup.

I denne sæson har en bedragerisk julemand ved navn Santa solgt julen til rigmanden Fornøje Frederik, og derfor må hele nissebanden forsøge at redde situationen.

Julehjertets Hemmelighed

Julehjertets Hemmelighed på DR1

Sendes kl. 19.30 på DR1

Pigen Karen og nissen Rumle er rigtigt gode venner, men da Karen fylder 13 år, mister hun evnen til at kunne se Rumle.

Trods advarsler laver Karen & Rumle et magisk julehjerte, så de kan se hinanden, men det skaber en masse ulykker på den herregård, hvor Karen arbejder.

Tinka og Sjælens Spejl

Tinka og Sjælens Spejl på TV2

Sendes kl. 20.00 på TV2

Nissepigen Tinkas tredje julekalender handler om, at Tinka skal holde sammen på Nissernes rige efter det blev indført.

Tinka søger svar i menneskenes verden og følger et vigtigt spor fra en familiehemmelighed, men der venter Tinka en overraskelse, som sætter det hele på spil.

The Julekalender

The Julekalender på TV2 Charlie

Sendes kl. 20.25 på TV 2 Charlie

Det er blevet en dansk juletradition at se "The Julekalender". Serien er skrevet og spillet af folkene bag bandet "De Nattergale" og blev først vist på TV2 i 1991.

Julekalenderen handler om de tre nisser Fritz, Hansi og Günther. "The Julekalender" har skabt berømte udtryk som "bob bob" og "det bår' dæjli".

Jul på Vesterbro

Jul på Vesterbro på DR 2

Sendes kl. 22.30 på DR2

"Jul på Vesterbro" er en af Anders Mattesens mesterværker, som handler om Stewart, der har fået stjålet motoren fra sin pølsevogn.

Indvandreren Kefir og hans brødre tilbyder at reparere hans pølsevogn helt gratis, men hvad Stewart ikke ved, er at hans pølsevogn bliver forvandlet til en bombe.

Julekalenderhistorie

En TV-julekalender er en serie, der sendes i december og ofte handler om julen. Ideen kommer fra de trykte julekalendere, der har været brugt i lang tid. TV-julekalendere er især populære i Skandinavien, hvor de har været en fast tradition siden 1960'erne.

TV julekalender

Historien om TV-julekalenderen starter i Sverige, hvor Sveriges Television i 1960 sendte den allerførste julekalender til børn. Den kaldte de "Titteliture" og den var en blanding af korte historier og sange.

Danmarks Radio fulgte trop i 1962 med "Børnenes Julekalender", der også bød på forskellige historier fra hele verden. I Finland begyndte Yle at sende TV-julekalendere i 1963, og i Norge hoppede NRK med på vognen i 1970.

I Danmark fik tv-julekalenderen sin popularitet med "Kender du Decembervej?" i 1967 og "Jullerup Færgeby" i 1974, hvor figuren Magnus Tagmus optrådte.

Disse kalendere benyttede dukker som format, men i 1979 skiftede det til skuespillere med "Jul i Gammelby", der udspillede sig i en 1800-tals købstad. Denne julekalender introducerede også historiefortælling som et centralt tema i senere udgaver.

Blandt de mest ikoniske julekalendere fra 80'erne og 90'erne finder vi "Jul på Slottet" (1986), "Nissebanden i Grønland" (1989), "The Julekalender" (1991) og "Alletiders Jul" (1994).

Tv-julekalenderen fungerer som et samlingspunkt for familier, og mange følger med hver dag i december. Den har udviklet sig med forskellige temaer og genrer, der tiltaler både børn og voksne.

 

Tidligere julekalendere

Pyrus: Alletiders Nisse

Alletiders Nisse på TV2

"Pyrus: Alletiders Nisse" udgør den anden sæson blandt de fire elskede julekalendere med Pyrus. Denne gang har Pyrus og Kandis en mission fra Nisseversitetet – de skal afdække nissens væsen. Denne opgave fører dem gennem en fortryllende rejse gennem nordisk julelitteratur. Først vist i 1995.

Nissebanden i Grønland

Nissebanden i Grønland på DR

"Nissebanden i Grønland" har rødder helt tilbage til 1989 og er nu en sand juleklassiker. Denne gang besøger Nissebanden Grønland for at bistå julemanden, der søger efter ønskestene. Disse sten kan forårsage uheld, hvis de falder i de forkerte hænder.

Kometernes Jul

Kometernes Jul på TV 2

"Kometernes Jul" drejer sig om naturvidenskab og fire børn – Mie, Johannes, Elias og Noor – der deltager i en Astro Camp, et 2-ugers kursus i astrofysik. Ved en fejl teleporteres Mie og Johannes til en fjern planet. Nu må de forene deres kræfter for at genforenes, før tiden udløber.

Tidsrejsen

Tidsrejsen på DR 1

"Tidsrejsen" følger Sofie, en træt skilsmissebarn, som ønsker at genskabe de glade juledage med forældrene sammen. Hun krydser veje med den magiske Dixie, der kan rejse tilbage i tiden. Sammen forsøger de at ændre historien. Serien blev første gang sendt på TV i 2014.

Natholdets Julekalender

Natholdets Julekalender på TV 2 Zulu

Ølekspert Carsten Berthelsen, Anders Breinholt og Søren Rasted prøvesmager 24 specialøl i en TV-julekalender. Natholdets TV-julekalender var en hit i 2017, og da alt filmes på én dag, er det morsomt at se dem blive mere og mere berusede, efterhånden som julen nærmer sig.

Julefeber

Julefeber på DR1

Den 13-årige dreng Bjørn, hans far og lillesøster bliver smidt ud af deres lejlighed den 1. december, da faren skylder penge. De flytter ind på loftet hos farens arbejde på Det Kongelige Teater og holder sig skjult. Undervejs oplever Bjørn mystiske begivenheder, hvor han reagerer sjovt på den julemusik, han hører.

Juleønsket

Juleønsket på DR1

"Juleønsket" følger pigen Julie, som drømmer om at samle hele familien til juleaften. Da planer kolliderer, sender hun et ønske mod himlen, heldigvis hørt af englene. Den rebelske engle-elev Rafi får opgaven at hjælpe Julie, til trods for hans ulydighed i engletimerne.

Pyrus: Alletiders Jul

Alletiders Jul på TV2

Pyrus' "Alletiders Jul" på TV2 er den første af fire sjove julekalendere med nisserne fra Rigsarkivet. I "Alletiders Jul" tryller Pyrus alt julehygge ud af historiebøgerne, og midt i dette rod dukker en ukendt pige op, kaldet Freja. Freja ved hverken, hvor hun kommer fra eller hvem hun er.

Grethes Jul

Grethes Jul på TV2

"Grethes Jul" er TV2's nye adventskalender for voksne, sendt hver mandag i december kl. 20.30. Peter Frödin spiller den karismatiske Grethe, der på sin egen måde hjælper mennesker med problemer i den søde juletid.

Nissebanden

Nissebanden på DR Ramasjang

"Nissebanden" er en dejlig julekalender fra 1984, der handler om, hvordan julemanden mister sit gode humør. Nissebanden får til opgave at genfinde det, da det er afgørende for, at gaver kan deles ud til børnene juleaften.

Jul med Trines mor

Jul med Trines mor på DR 2

Trines mor, kendt fra 'Rytteriet', har fået sin egen adventskalender. Bodil Jørgensen spiller Trines mor, kendt for morsomme telefonsamtaler med Trine. Julekalenderen lader os lære Trines mor bedre at kende, når hun planlægger årets julefest.

Sebastians Jul

Sebastians Jul på DR Ramasjang

"Sebastians Jul" følger Sebastian Klein og hans første jul på gården, han netop er flyttet til. Hver morgen finder han en seddel i julesokken fra bondemanden med dagens arbejdsopgaver og dyrepleje. Udover at passe dyrene står Sebastian også for at lave lækker dansk julemad.

Pyrus: Alletiders Eventyr

Pyrus i Alletiders Eventyr på TV 2

"Alletiders Eventyr" udgør den fjerde og sidste sæson med Pyrus og vennerne fra Rigsarkivet. Denne gang blander Pyrus gammeldags folkeeventyr og må rejse tilbage i tiden for at rette op. Imens passer frøken Josefine og nisserne tvillingerne Mille & Molly.

Storm på Stillevænget

Storm på Stillevænget på DR Ramasjang

Den svenske TV-julekalender "Storm på Stillevænget" følger familien Storm, der flytter til Jernkrogen. De møder skøre naboer, oplever eventyr og deltager i en julekamp mod Tutte Sølverhjelm. Det er en familiekomedie, der underholder både børn og voksne.

Jagten på Tidskrystallen

Jagten på Tidskrystallen på DR Ultra

Jagten på Tidskrystallen er en svensk tv-serie, som handler om tre børn, der skal redde tiden fra onde kræfter. De bruger en portal til at rejse til universets midtpunkt, hvor en magisk krystal styrer tiden.

Julestjerner

Julestjerner på DR1

Julekalenderen "Julestjerner" følger den 13-årige Sus, der modvilligt forlader storbylivet, da hendes forældre arver et gammelt julesternegartneri på landet. En ny stjerne på himlen og mystiske begivenheder tager fart i den lille by Brorfelde.

Tinka og Kongespillet

Tinka og Kongespillet på TV2

Efter TV 2's succes med "Tinkas Juleeventyr" følger de op med 'Tinka og Kongespillet'. Historien drejer sig om kongens fravær fra nissernes rige, og jagten på en ny konge begynder. Fire kandidater, en fra hver region, deltager i kongespillet. Tinka er en deltager, men stærke kræfter forsøger at stoppe hende fra at vinde.

Tinkas Juleeventyr

Tinkas Juleeventyr på TV2

I 2018 producerede TV2 julekalenderen "Tinkas Juleeventyr" med skuespillere som Mia Lyhne, Birthe Neumann, Troels Lyby og Neel Rønholt. TV2's julekalender følger nissepigen Tinka og hendes nissevenner, der skal overbringe en nisseamulet til kongen. Ting går naturligvis ikke som planlagt, og Tinka ender i menneskenes verden.

Snefald

Snefald på DR1

TV-julekalenderen "Snefald", sendt på DR1 i 2018, handler om pigen Selma, hvis forældre døde i en ulykke, da hun var 3 år gammel. Selma og hendes hund Casper bor nu hos den sure nabo, Ruth. På 9-årsdagen ønsker Selma sig en rigtig familie og sender brevet til julemanden. Men brevet havner i stedet i Snefald, en anden dimension.

Klassens Jul

Klassens Jul på DR Ultra

TV-julekalenderen "Klassens jul", sendt på DR Ultra i 2018, handler om Frederik, der forsøger at styrke fællesskabet i klassen. Da Frederik opdager, at Josefines mor overvejer at flytte hende til en anden skole på grund af klasseproblemer, beslutter han sig for at løse dem i juletiden. Hans juleplan støder på modstand, da nogle fra klassen arbejder imod ham.


Chokoladejulekalender

En julekalender strækker sig fra 1. til 24. december, juleaften. Den traditionelle julekalender er en trykt version med 24 låger på karton, hver med et skjult motiv.

Julekalender

Nutidens chokoladejulekalender er særligt elsket af børn. Den 24. december er højdepunktet, hvor det største chokoladestykke nydes under juletræets lys.

Den populære chokoladejulekalender er tilgængelig fra slutningen af oktober i mange dagligvarebutikker.

Online julekalender

En online julekalender er digital underholdning, hvor du dagligt i december åbner en låge og deltager i konkurrencer, spil, quizzer eller ser serier. Den appellerer til både børn og voksne og udvikles af virksomheder, organisationer eller medier.

Mange online julekalendere tilbyder præmier for rigtige svar eller opgaveudførelse. Andre fokuserer på sjovt og spændende indhold til julemåneden.

Du finder alle de bedste julekalendere under vores sektion med årets bedste julekonkurrencer. Der er altid fantastiske præmier at vinde hele julen igennem.

Pakkekalender

Der findes forskellige typer julekalendere. Børnenes favorit er naturligvis slikkalenderen, mens voksne foretrækker skrabekalenderen, hvor du dagligt i december kan skrabe dig til en gevinst. Pakkekalenderen er for de kreative og inkluderer typisk en gave for hver dag.